Comodo ENDPOINT
Protection

Najbolja Endpoint Protection zaštita za vaše poslovanje ...

Zajamčena zaštita za sve uređaje

Jednostavna, centralizirana upravljačka konzola

Povećana produktivnost

No.❶ Endpoint Protection Software

Kompatibilno sa windows10 / windows8 / windows7

Što je Endpoint Security?

Endpoint Security, također poznata kao Network Security ili Endpoint Protection, je metodologija zaštite korporativnih mreža kada se pristupa putem udaljenih uređaja kao što su prijenosna računala ili drugi bežični uređaji i mobilni uređaji.

Endpoint Security je centralizirani pristup zaštiti svih krajnjih točaka - poslužitelja, stolnih računala, prijenosnih računala, pametnih telefona i drugih IT uređaja - povezanih s korporacijskom IT mrežom od kibernskih prijetnji. Ova metodologija omogućuje učinkovito i lakše upravljanje sigurnošću. Neki dobavljači nude sustave Endpoint Security koji uključuju antivirusne, vatrozidne i druge visoko definirane sigurnosne programe.

Kada se bilo koji uređaj pametni telefon, prijenosno računalo, kartica itd. - na daljinu povezuje s mrežom, tako stvorena krajnja točka pružit će ulaznu točku za prijetnje i zlonamjerni softver. Endpoint Security odnosi se na adekvatno osiguranje takvih krajnjih točaka i stoga osigurava mreže blokiranjem pokušaja pristupa i takvih rizičnih aktivnosti na krajnjim točkama.

Comodo endpoint zaštita

Danas, budući da više poduzeća usvaja prakse kao što je BYOD i kao posljedica mobilnih prijetnji dosljedno su u porastu, sigurnost krajnje točke postaje vrlo relevantna. Zaposlenici se danas povezuju s mrežama tvrtke putem prijenosnih računala ili mobilnih uređaja, iz svojih domova i dok su u pokretu. U ovom scenariju, kada su sigurnosni perimetri nedefinirani i uvijek se mijenjaju, centralizirano sigurnosno rješenje neće biti adekvatno. Ovdje dolazi do sigurnosti krajnjih točaka, nadopunjuju centralizirane sigurnosne mjere s dodatnim slojevima zaštite na krajnjim točkama, koje nisu samo ulazne točke za prijetnje i napade, nego točke izlaza za osjetljive podatke (korporativne i osobne).
Tvrtke moraju osigurati da krajnji uređaji zadovoljavaju sigurnosne standarde; to se mora utvrditi prije nego se takvim uređajima odobri pristup mreži. Sigurnost krajnjih točaka pomaže poduzećima da održavaju veću kontrolu nad svim pristupnim točkama i pomažu učinkovito blokirati prijetnje i pokušaje pristupa. Endpoint security tools također pomažu u praćenju, otkrivanju i blokiranju zlonamjernih aktivnosti. Sustav sigurnosnih kopija obično se sastoji od centralno lociranog sigurnosnog softvera (koji se nalazi na centralno upravljanom poslužitelju ili pristupniku unutar mreže) plus klijentskog softvera instaliranog na svakoj krajnjoj ili krajnjoj točki.

Koja je razlika između programa Endpoint Security i Antivirusnog softvera?

Treba shvatiti da se Endpoint Security uglavnom razlikuje od antivirusnog programa. U slučaju Endpoint security, to nije pojedinačni uređaj koji je zaštićen; to je mreža u cjelini koja je osigurana. S druge strane, krajnje točke ili uređaji krajnje točke nose određenu količinu odgovornosti za vlastitu sigurnost. To znači da čak i kada postoji softver za zaštitu krajnjih točaka za zaštitu mreže, uvijek je potrebno zaštititi i krajnje uređaje kao što su prijenosna računala, pametni telefoni itd. S antivirusnim ili antimalware alatima.
Comodo

Kako funkcioniraju sigurnosna rješenja za krajnje točke?

Rješenja za Endpoint Security rade na modelu klijent-poslužitelj. Unutar mreže će postojati sigurnosni softver koji se nalazi na centralno upravljanom i dostupnom poslužitelju (serveru) ili pristupniku. Na svakoj krajnjoj točki ili krajnjem uređaju nalazit će se klijentski softver. Sigurnosni softver ovjerava prijave napravljene od krajnjih točaka i istodobno ažurira softver klijenta kada je to potrebno. Endpoint Security Solutions također funkcionira kao SaaS (Software-as-a-Service) model; Ovdje sigurnosni programi i host poslužitelj održavaju se daljinski od strane trgovca.